Zingo ska bli pappa!

Nu är det full rulle i Kluk! Vi har en labradortik på besök som Zingo (SE(DRAG)CH SVCH Ledarhundens Beck) ska para. Bönan (SVCH Vimsans Alba) är en trevlig och lättsam tik som kommer att valpa i Hammerdal om allt går som det ska. Zingo tycker att hon är supersnygg och de har parat sig flera gånger. Du som är intresserad av en valp kan skicka ett mail eller ringa…

Ett litet träningsproblem jag har är att fölgrimmorna från Hööks inte sitter så jättebra på ett renhuvud, så i dag tog jag saken i egna händer och knöt mig en repgrimma modell renkalv. Hittade en beskrivning på internet och skred till verket. Lite klurigt med knutarna som ska göras enligt konstens alla regler, men 4 m rep antog skepnaden av en grimma innan jag var klar. Jag gjorde en till dem var. Rudolf som accepterar att ha på sig grimma fick prova sin, och den passade bra!

Dunder följer nu stadigt sin nostarget, och jag har lagt till en ljudsignal för att börja gå. I dag lade jag ett grimskaft runt halsen på honom, smackade och gick iväg. Dunder följde snällt efter. Om han känner att det tar emot så backar han iväg lite stressat, precis som Rudolf gjorde i början. Jag låter honom då gå undan och komma fram igen när han vill, och förstärker honom efter 2-3 steg när han följer med. Nästa lektion blir att vänja honom vid repgrimman. Det blir dock korta träningspass i 20 minusgrader. Ska önska mig en träningshall i julklapp!

Zingo

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *