Renrenhetsträning

Ullis & Rudolf erbjuder hundträning i renrenhet, det vill säga att ignorera renar och kunna kallas in vid kontakt med ren. Ingen hund får jaga ren, då detta är ett tamdjur. De flesta hundar tycker dock att renjakt är jättekul och odlar gärna detta intresse när tillfälle bjuds. Att träna renrenhet är för de flesta hundägare svårt eftersom man i regel aldrig vet när en ren dyker upp. Det är omöjligt att träna målmedvetet och kontinuerligt när man inte kan styra träningssituationen. Problemet existerar för alla hundägare som vistas i skog och på fjäll med sin hund. Jakthunden, sällskapshunden, draghunden, spårhunden, sökhunden, räddningshunden. Alla dessa hundar kommer förmodligen förr eller senare att stöta på ren eller spår av ren, och då är frågan, hur gör din hund? Ta några privatlektioner så är du förberedd!

renrenhetslektion så tränar vi hunden i kontrollerad miljö och får hundratals repetitioner på önskat beteende, i gradvis svårare situationer. Vi tärnar kontakt, inkallning och stadga i sitt med målet att det ska fungera i situationer med ren inom synhåll.

Jag håller de flesta kurser och privatlektioner hemma på gården i Kluk, men kan även hålla kurs på annan ortl. På förfrågan tar jag med mig renarna och kommer. Hör av er så bokar vi in något! Välkommen till Ullis & Rudolf!